Lapa Nr. Kamīnkrāsnis NUUNNAUUNI Kamīnkrāsnis NUUNNAUUNI Kamīnkrāsnis NUUNNAUUNI Kamīnkrāsnis NUUNNAUUNI

Par cik „Zelta Uguns”, deg pie ļoti augstas un patstāvīgas temperatūras ( 800-1200 oC), kurtuves apstrādes materiālam jāiztur maksimāli liels karstums. Tajā pašā laikā tam jābūt spējīgam maksimāli ātri atdot siltuma enerģiju, kuru izstrādā uguns, citās pavarda konstrukcijās. 1993.gadā NunnaUuni kompānija universitātē, ģeoloģijas katedrā Oyly pilsētā uzsāka pētījumus dažāda veida karstuma izturīgajiem podiņu akmeņiem, un iedarbību uz minerālajām izmaiņām akmenī, pie ļoti augstas temperatūras. Pētījumu rezultātā noskaidrojās, ka akmens no Nunnanlahden Uuni Oy atradnēm, ir bagāts ar talku un sīkkristālu magnēziju. Šo podiņu akmens atradni nosauca MammuttiKivi, bet akmens šķirni no šīs atradnes – MammunttiKivi ( akmens Mamuts vai Mamutu akmens).

Pats labākais šajā akmenī – talka stingri orientētā tīkla struktūra.

Kamīnkrāsnis NUUNNAUUNI

Zīmējumā: Akmens Mamuts pēc daudziem gadiem ekspluatācijā. Brūnā daļa , atrodas uz sāna malas akmenim- šī nogulšņa kārta ir 5-10 mm, kura ir radusies augstas temperatūras iedarbībā uz orientētā talka tīkla struktūras.

Mēs izmēģinājām akmens šķirnes izturību, izmantojot materiālu karsēšanā.

Kamīnkrāsnis NUUNNAUUNI

MammuttiStone – Before and after ( Mamuta akmens pirms un pēc)

Mamuta akmens izturība, kuru izmanto karsēšanai tika pārbaudīts ar termo slodzes paņēmienu (DIN 51 068) . Izmēģinājumu skala no 1-30. Ja paraugs iztur siltuma slodzi 30 reizes, izmēģinājums tiek pārtraukts. Izmēģinājumu rezultātā, ja akmens ir noārdījies 28 reizes, tas ir augsts rādītājs termo slodzes pārbaudē starp Mamuta tipa akmeņiem.

Pats labākais ikdienā – to drošība.

Uz apakšā redzamā laika lineāla parādīts, kā akumulējošā krāsns NunnaUuni sasniedz ideālo siltuma atdeves jaudu , jau pēc divu stundu ilgas kurināšanas.

k

Kurināt krāsni NunnaUuni ir viegli nav apgrūtinoši– vairāk laika var veltīt atpūtai un baudīt dzīvi, jo krāsns kurināšana un malkas ielikšana prasa maz pūļu.

Izvēlētās akmens šķirnes Mamuts stingri orientētā talka tīkls ātri novada siltuma enerģiju, kuru iegūst no „Zelta Uguns” augstās temperatūras, masīvajās kurtuves iekšējās konstrukcijās. Kurtuvēs akumulējas līdz 60-70% siltuma enerģijas, atlikušā 30-40% siltuma enerģija akumulējas caur dūmu kanāliem uz citām krāsns konstrukcijām. Jo siltākas krāsns iekšējās konstrukcijas, jo vairāk siltuma tiks novadīts telpās.

Temperatūras ietekme uz akumulējošo siltuma enerģiju.

Akumulētās siltuma enerģijas daudzums /kWt/ podiņu akmens tūkstots kilogramos ņemot vērā dažādas akmens sasildīšanas temperatūras( 100 0C, 300 0C, 400 0C, vai 500 0C).

Kamīnkrāsnis NUUNNAUUNI

Podiņu akmens temperatūra 0C (sākuma temperatūra 300C ).Jo karstāku sakurina krāsns sirdi, jo vairāk tā izstaros siltuma enerģiju.

Labs pavards sastāv no vairākiem faktoriem:

  • Tīras dūmu gāzes

  • Termoizturība

  • Kompakti gabarīti

  • Īss kurināšanas periods

  • Ilgstoša un vienmērīga siltuma atdeve

NunnaUuni piedāvās Jums visu šo un daudz ko citu – papildus informāciju Jūs atradīsies mājas lapā www.nunnauuni.com.

kamīnu veidi un specifikācija ( fotogalerija )

Lapa Nr. Kamīnkrāsnis NUUNNAUUNI Kamīnkrāsnis NUUNNAUUNI Kamīnkrāsnis NUUNNAUUNI Kamīnkrāsnis NUUNNAUUNI